Skandalozna objava Mazalice: Bošnjacima još niko nije saopštio da se BiH raspala

Vijesti 20. dec 202108:39 > 08:41 14 komentara
N1

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Srđan Mazalica objavio je skandaloznu objavu na Twitteru, gdje je naveo kako se "Bosna i Hercegovina raspala, ali da to niko Bošnjacima nije rekao".

“BiH se raspala, samo to Bošnjacima još niko nije saopštio. Njihovo ignorisanje zahtjeva i interesa drugih naroda čini da su centrifugalne sile sve jače, geopolitički odnosi održavaju centripetalne sile sve slabijim. Davati doprinos opstanku BiH znači protiviti se zakonima prirode”, naveo je Mazalica na Twitteru.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da Mazalica nipodoštava institucije BiH. Tako je jednom prilikom izjavio da je “Trebinje Srbija” zbog čega je završio u Tužilaštvu BiH.

“Danas sam dao izjavu (op.a. 18. marta 2021.) u Tužilaštvu BiH, jer je više građana BiH podnijelo SIPA-i krivičnu prijavu protiv mene zbog izazivanja vjerske i nacionalne netrpeljivosti u Narodnoj skupštini Republike Srpske”, rekao je Mazalica.

On je tada napomenuo da je dao izjavu povodom diskusije u NSRS kada je rekao da je Trebinje – Srbija u septembru prošle godine.

Mazalica je 18. marta 2021. pojasnio da je to rekao “u širem historijskom, kulturnom i duhovnom kontekstu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare