Ski centar Ponijeri kod Kaknja sutra otvara svoje staze za skijanje i sankanje

Vijesti 14. dec 202111:08 0 komentara
FENA/JU KSC Kakanj

U Ski centru Ponijeri kod Kakanja, kojim upravlja Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj, sutra zvanično počinje sezona skijanja i sankanja - potvrdila je Feni portparolka te ustanove Nerma Alagić.

Na startu nove sezone, najavljuje, posjetiocima će na usluzi biti i ugostiteljski objekt u Eko kući, koja je u vlasništvu Općine Kakanj, a koja je taj objekat kupila ove godine.

“Uspjeli smo obnoviti restoran u prizemlju, dok ćemo sobe za smještaj gostiju koje su na spratu, renovirati i staviti u funkciju tek u narednom periodu. Idemo korak po korak da svake sezone našim korisnicima osiguramo bolje uslove za skijanje i sankanje”, kaže Alagić.

Dodaje kako su za novu sezonu kupili još jedan, polovan ratrak, koji će osigurati da staze u svakom momentu budu na potrebnom nivou.

“Osposobili smo i stari ratrak, tako da više ne bi trebalo biti zastoja u tom dijelu. Ove su nam godine i vremenske prilike išle na ruku pa sezonu možemo otvoriti kako smo i planirali – početkom decembra. Trenutno je visina snijega jedan metar, što je odlično”, ističe Alagić.

Cijene skijanja, uprkos novim ulaganjima i poboljšanju sadržaja, ostaju nepromijenjene. Cijena poludnevne karte, za skijanje od 10.00 do 13.00 sati ili od 13.00 do 16.00 sati, iznosi 10 KM, dok dnevna karta košta 15 KM. Cijena noćnog skijanja je 10, a cjelodnevnog parkinga dvije KM.

“Očekujemo da će ovo biti rekordna sezona. Imamo jako puno upita putem društvenih mreža i ljudi jedva čekaju da se otvori skijalište. Naravno, najviše posjetilaca očekujemo kada počnu zimski raspusti za školarce, kada počinje i Škola skijanja”, najavljuje Alagić.

Ski centar Ponijeri posjeduje i uređenu, zasebnu stazu za sankanje, koja se nalazi u blizini skijaške staze,  čije je korištenje besplatno.

Ski lift će prva tri dana, od sutra do petka, raditi samo za noćno skijanje, a u subotu i za dnevno i za noćno. U nedjelju, 19. decembra, ski lift će raditi samo u dnevnim terminima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!