Skup građana u Sarajevu zbog hapšenja Mehmedagića, prisutan i Fikret Prevljak

Vijesti 15. jul 202109:38 > 09:55 9 komentara
Faruk Zametica N1

Građani su se okupili ispred Tužilaštva BiH, pravosudne institucije u koju je jutros predat Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno sigurnosne agencije (OSA), a kako bi protestovali zbog njegovog jučerašnjeg hapšenja. Podršku je odlučio dati i Fikret Prevljak, bivši čelnik SDA Ilidža i kandidat za načelnika te općine.

Ispred Tužilaštva se, osim grupe građana koji izražavaju nezadovoljstvo, nalaze i jake policijske snage koje će osiguravati ovo protestno okupljanje.

Policija demonstrantima ne dozvoljava da priđu ulazu Tužilaštva BiH, već oni stoje iza rampe koja je uz ulicu.

Trenutno saobraćaj nije blokiran jer je i manji broj građana ispred ove pravosudne institucije, ali kako javlja naš reporter Faruk Zametica, oni i dalje pristižu.

Podsjetimo, Osmana Mehmedagića je jučer uhapsila sarajevska policija nakon čega je noć proveo u pritvorskoj jedinici MUP-a KS, a jutros rano je prdat u nadležnost Tužilaštva BiH koje će odlučiti o daljim mjerama.

Faruk Zametica N1
Faruk Zametica N1
Faruk Zametica N1
Faruk Zametica N1
Faruk Zametica N1
Faruk Zametica N1
Faruk Zametica N1
Faruk Zametica N1
Faruk Zametica N1

Uhapšen je po nalogu Tužilaštva BiH koje provodi istragu u vezi afere “Diploma”. U okviru istrage se nastoji utvrditi validnost diplome koju je Osmanagić stekao na Američkom univerzitetu u Tuzli iako tamo, kako se sumnja, nikada nije bio student.

Denis Prcić, vlasnik je ovog univerziteta te je i on nedavno uhapšen i nalazi se u pritvoru.

Mehmedagić se tereti i za pranje novca prilikom kupovine dvije kuće u Sarajevu. S tim u vezi, jučer je u njegovoj kući policija obavila uviđaj kako bi se utvrdila njena vrijednost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare