Skup podrške Rusiji u Banjaluci: “Postoji i druga strana sukoba oko Ukrajine”

Vijesti 12. mar 202218:50 4 komentara
N1

U Banjaluci – skup podrške Rusiji. Oko 200 okupljenih poslušalo je poruke organizatora, ali i nekoliko ruskih pjesama. Skupu koji je trajao oko sat vremena prisustvovali su predstavnici “Noćnih vukova”, ali i ministri u Vladi Republike Srpske.

Pred početak skupa neki su i poranili. Odali poštovanje i ljubav bisti ruskog cara Nikolaja Drugog, koja je i centralna tačka skupa.

A onda su malo pričekali uz taktove ruskih pjesama i pozicioniranje unaprijed pripremljenih poruka.

Početak najavljenih obraćanja nekako se “poklopio” sa dolaskom “Noćnih vukova”, organizacije koja postoji u Rusiji, Srbiji i Republici Srpskoj. Već osam godina nalaze se na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država, a njihovom vođi Aleksandru Zaldostanovu 2018. zabranjen je ulazak u Bosnu i Hercegovinu. Oni se nisu obraćali, ali prvi jeste organizator, uz “anti-NATO” i “proruske” stavove.

Ne prestaju da se približavaju ruskim granicama, uvode beskonačne sankcije koje utiču na život stanovništva. Rusija je bila prinuđena, složićemo se na žestok odgovor na decenijsku agresiju.”, kaže Zdravko Močević, predsjednik udruženja srpsko-ruski most.

Na kraju i poruka – iza skupa ne stoje nikakvi desničari, već organizacije koje njeguju srpsko-ruske veze. Uz konstataciju da žali sve žrtve, organizator šalje poruku i kako je za mirno rješenje sukoba. Za razliku od njega, nešto drugačiji je pogled pjesnika Zorana Kostića.

Motiv je jednostavan i cilj. Mi smo ubijeđeni što smo danas rekli da nije baš sve crno-bijelo, da ima i druga strana sukoba oko Ukrajine“, kaže Močević.

Opširnije u prilogu Mladena Vujinovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare