Skup podrške Šeraniću: Ovo je nezabilježen napad, ministar je profesionalac

Vijesti 09. jun 202212:43 > 13:09
N1

Društvo doktora medicine Republike Srpske i Udruženje medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpske danas su na nekoliko minuta zaustavili proces rada i izašli ispred UKC Republiek Srpske u Banjaluci, te na taj način pružili podršku ministru zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alenu Šeraniću kojem su SAD nedavno uvele sankcije.

“Podrška ministu Šeranića u njegovoj pravednoj borbi protv nametnutnih odluka. On je profesionalac i u vrijeme Covida se pokazao kao istaknuti borac i profesionalac. Ne vršimo protisak na ambasadu Amerike. Podržavamo ministara sa ljudske strane i mislimo da su sankcije nepotrebne”, kazao je Aleksandar Kraljić, predsjednik skupštine Udurženje medicnish sestara i tehničara RS.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Istakao je da je skup nepolitički i da zbog ovog prosvjeda pacijenti neće ispaštati. Prisutnima se obratila i Biljana Ćurguz, medicinska sestra na UKC RS. Ona je prvo poruku podrške pročitala na engleskom jeziku.

“Radio je na izgradnji bolnica i renoviranja već postojećih. Tokom pandemije imali smo sve što je potrebno za rad zahvaljujući njegovom zalaganju. Ovo je nezabilježen napad na medicinske radnike.”

Podsjetimo, SAD su sankcije Šeraniću uvele zbog podsticanja secesionističkih napora RS za vođenje implementacije Zakona o lijekovima i lijekovima RS, koji je njegovo ministarstvo dostavilo Narodnoj skupštini RS na razmatranje. Sve o sankcijama Šeraniću pročitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad