Skupocjeni vozni park koji su zaplijenili pripadnici MUP-a KS

Crna Hronika 24. sep 202218:281 komentar
Izvor: N1

Tokom današnjeg pretresa na više lokacija u Kantonu Sarajevo pripadnici MUP-a pronašli su i privremeno oduzeli, između ostalog, šest skupocjenih motornih vozila (Mercedes S klasa, Mercedes G klasa, Audi A6, Range Rover, BMW, Nissan Qashqai), četiri motocikla i veće količine novca.

Tokom pretresa koji su izvršeni na više lokacija u Kantonu Sarajevo po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, uz nadzor Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su, u cilju dokumentovanja krivičnih djela “Organizovani kriminal” u vezi sa “Neovlaštenim prometom opojnih droga”, zatim “Neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom, te proizvodima vojne opreme” i “Pranjem novca”, propisanim Krivičnim zakonom BIH, za koja su osumnjičeni A. A. i A. M. iz Sarajeva, proveli akciju “Bumerang” kojom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli:
šest skupocjenih motornih vozila (Mercedes S klasa, Mercedes G klasa, Audi A6, Range Rover, BMW, Nissan Qashqai), zatim četiri motocikla, veću količinu novca, mobilnih telefona, laptopa, prenosnih uređaja, kao i dokumentacije o prometu pokretne i nepokretne imovine, novčanih transakcija, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz za kriminogene aktivnosti navedenih osoba, naveli su iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a KS.

Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1

Dodano je kako sarajevska policija pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine nastavljaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela.

Podsjećamo, policija je prije četiri dana uhapsila Admira Arnautovića zvanog Šmrk, koji je osumnjičen za organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca, nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda. Za Adnanom Maglićem, rođenim 1985. godine, raspisana je potraga s obzirom na to da nije zatečen na adresi stanovanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar