Skupština Kantona Sarajevo potvrdila imenovanje tri ministra u Vladi KS

Vijesti 06. maj 202110:01 1 komentar
Vlada KS

Skupština Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj sjednici potvrdila imenovanje tri ministra u Vladi KS, i to Melike Husić-Mehmedović kao ministrice nauke, visokog obrazovanja i mladih, Naide Hota-Muminović kao ministrice za odgoj i obrazovanje i Envera Hadžiahmetovića kao ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Potvrđivanju imenovanja navedenih ministara prethodio je zahtjev premijera Kantona Sarajevo Edina Forte kojim se tražio da Skupština provede proceduru i potvrdi spomenute ministre obzirom na, kako je naznačeno u zahtjevu, nejasan statusa imenovanih ministara, zbog presude Ustavnog suda FBiH kojom su Izmjene i dopune Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija proglašene neustavnim, a na osnovu kojeg su tada imenovani ovi ministri.

Isti Zakon Skupština je ponovno donijela 7. aprila 2021. godine, a danas je potvrdila i tri spomenuta ministra na njihove funkcije.

Zastupnici su potom raspravljali o Izvještaju o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2019. godinu koji Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila.

Današnje zasjedanje Skupštine je nakon ove tačke dnevnog reda prekinuto, a javnost će o tačnom terminu njegovog nastavka biti blagovremeno obavještena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare