Skupština KS: Politički diskurs ili psihoanalize zastupnika?

Vijesti 27. dec 202113:07 > 13:22 0 komentara
N1

Tokom nastavka današnje, 46. po redu radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo među zastupnicima se vodila rasprava i o psihoanalizama kolega.

Govoreći o Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na promet nekretnina i porezu na naslijeđe i poklone, Vildana Bešlija, zastupnica Naše stranke, je istakla žaljenje što zastupnik Zvonko Marić nije u prethodnom mandatu uticao da se ova starosna, odnosno dobna granica promijeni.

Zastupnik Zvonko Marić je istakao kako kolegica Bešlija “uporno falsificira sve što stigne, iskrivljuje notorne činjenice i demonstrtira svoju neupućenost koja je uvijek diskutabilna”.

“Moram reći, a mogu se konsultirati i zapisnici, stenogram i sve drugo da sam se i u prošlom mandatu borio za uklanjanje svih diskriminatornih jedinica. Očigledno da kolegici Bešlija ego pati”, naveo je Marić na zasjedanju kantonalne skupštine.

Zastupnika Marića, prekinuo je Vibor Handžić, zamjenik predsjedavajuće Skupštine KS, ističući da će ubuduće sve prekidati zbog ovakvih i sličnih riječi.

“Kolega Mariću nemojte vršiti psihoanalize drugih zastupnika. Znate dobro šta ste rekli, nemojte me praviti budalom”, bio je izričit Handžić, na šta je Marić dodao “molim vas umirite se, nemojte me prekidati”.

Handžić je naglasio kako se njega ne može prekidati jer vodi sjednicu, na šta je Marić odgovorio da iznosi notorne činjenice, dok je Bešlija iznosila “neistine”.

Zbog načina vođenja sjednice poslaničku intervenciju imao je poslanik Damir Nikšić.

“Htio bih da pohvalim to što se prekinuli kolegu, ali molim vas objasnite zastupnicima, da su u ovome domu, u ovoj instituciji, dobrodošle političke analize, politički diksurs, ovo je politička institucija, a ne psihoanalize, osim ako gospodin nema neku diplomu, ali očigledno se amaterski bavi s tim”, bilo je obraćanje Nikšića na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!