Sladić: Sutra ćemo jutro dočekati pod novim bijelim pokrivačem

Vijesti 20. jan 202218:52 > 20:49 0 komentara
N1

Meteorolog Nove BH Nedim Sladić danas je za N1 govorio o trenutnim vremenskim prilikama u zemlji te najavio nove padavine tokom noći. Sladić je kazao da ćemo jutarnje sate sutrašnjeg dana dočekati uz snijeg.

Večeras slijede nove padavine koje će pomoći pročišćenju kotlinskog zraka koji se opet blago zagadio u uslovima stabilne atsmofere. Evo, padavine koje se već sada nalaze na području Posavine i većeg područja sjeveroistoka BiH će se već u naredna 2-3 sata premještati prema jugoistoku, jačat će i vjetar sjevernog smjera koji će doprinijeti da se kotlinski zrak u velikoj mjeri pročisti. Sa prodiranjem hladnijeg zraka će doći do prelaska kiše u susnježicu i snijeg tako da ćemo jutarnje sate sutra dočekati pod novim bijelim pokrivačem“, kazao je Sladić.

Dodao je da će većina padavina prestati već sutra.

“Kada pogledamo današnji i sutrašnji dan, večeras će u dijelu BiH padavine prestati a glavnina se pomjeriti na istok i jugoistok BiH koji će se nastaviti do jutarnjih sati. Već sutra će u jutarnjim satima padavine u većem dijelu BiH prestati. Doći će do razvedravanja, sutra se u drugom dijelu dana može računati na malu do umjerenu oblačnost. Taj front koji pređe preko naših krajeva će vrlo brzo se odmaknuti na jugoistok”.

Sladić je najavio i novi porast naoblake u noći sa petka na subotu.

“U noći sa petka na subotu slijedi novi porast naoblake uvjetovan kruženjem vlažnog i nestabilnog zraka a uvjetovat će ga ukrajinski visinski ciklon koji će donositi vlažan zrak što će usloviti pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu BiH i dijelu Hercegovine”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!