Slaven Raguž, Vojin Mitrović i Đenana Alađuz u Danu uživo

Vijesti 30. nov 202112:05 0 komentara
N1

U Danu uživo o pregovorima rudara i Vlade FBiH. Hoće li agonija danas stati li će rudari ponovo na ulicu? I Predstavnički dom Parlamenta FBiH danas će na dnevnom redu imati situaciju u rudnicima FBiH. Naši reporteri izvještavaće sa mjesta događaja.

Matthew Palmer i Angelina Eichhorst juče cijeli dan, a i danas, razgovaraju sa političkim liderima u BiH. Pokušava se doći do zajedničkog dogovora oko Izbornog zakona. Pojedini ih optužuju da su pristrasni. Sa druge strane politički lideri ne odustaju od svog viđenja kao Zakon treba da izgleda. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a, kaže kako Dom naroda štiti hrvatski narod i da je on ključan da se zaštiti hrvatski narod. Da li Čović ima ekskluzivno pravo da štiti hrvatske interese? Ko je legitimni Hrvat, a ko ne? Da li podržava politiku Dragana Čovića, za Dan uživo govori Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke i član predsjedništva HNS-a BiH.

Otvoren je još jedan GP u BiH, “Bratoljub”. Koridor VC, u dijelu koji spaja RS i FBiH, počeo je da se gradi. No najava iz EU da zbog političke situacije, BiH može ostati bez milijardu i po investicija, izražava sumnju u nastavak projekata. Da li će se to dogoditi? Kakvi su planovi za narednu godinu kada je gradnja infrastrukture u pitanju, razgovaramo sa Vojinom Mitrovićem, ministrom saobraćaja i komunikacija BiH i članom SNSD-a.

O prvom forumu biznis Anđela, “Put do ekonomskog osnaživavanja žena žrtava nasilja”. Koliko se država brine o ženama koje su pretrpjele neki vid nasilja. I o drugim temama danas razgovaramo sa Dženanom Alađuz, kolumnistkinjom i direktoricom fondacije “Infohouse” iz Sarajeva.

U četvrtak se otvara nova skijaška sezona na Jahorini. Snijeg koji pada pogoduje tome. Je li sve spremno, koje su cijene ove sezone i da li će se praviti skupi 3D irvas, za Dan uživo govori direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić.

Za kraj muzičke minute donosimo sa Mirzom Pandurom, koji je izbacio singl “Zauvijek tu sam ja.” Pjesmu je radio dvije godine, a pisao ju je pijanista Adis Vuga. Sa Mirzom govorimo o ovom singlu, ali i budućim projektima.

Kroz Dan uživo vas vodi Slaviša Starčević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!