Slaven Raguž za N1: Šta je Čović bez Komšića, Dodik bez Izetbegovića

Vijesti 09. maj 202220:22 1 komentar
N1

Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke za N1 je kazao da je potpuno očekivano što su Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i Hrvatski narodni sabor (HNS) odlučili izaći na izbore i da je to on ranije i najavljivao što je danas i potvrđeno.

Za Raguža navedeni potez je predizborni alibi jer, kako on objašnjava, raspisivanje izbora se desilo po prouustavnim pravilima što je zapravo, kako tvrdi, poraz Bosne i Hercegovine.

“Želi se praktično opečatiti dekonstituiranje Hrvata kao političkog i konstitutivnog naroda u BiH. Zato je to poraz BiH ali ujedno i hrvatske politike na čelu sa Draganom Čovićem i poraz svega onoga što su oni radili u proteklom vremenu, odnosno, bolje rečeno nisu radili”, pojasnio je Raguž.

Također, Raguž pozdravlja zaključak da se ponudi jedan kandidat za člana Predsjedništva BiH u ime hrvatskog naroda i to bi, prema njegovom mišljenju, trebala biti nestranačka ličnost.

“Šta je Dragan Čović bez Željka Komšića, šta je Bakir Izetbegović bez Milorada Dodika i obrnuto i tu leži iskrenost namjera da ne dođe do bilo kakvih ustavnih i izbornih reformi i to su te glavne podjele u BiH”, pojasnio je Raguž.

Glavne podjele su, prema Raguževim riječima, one na političke vladajuće elite koje žive svoj svijet  potpuno u odsustvu od realnosti, a sa čijim posljedicama se svakodnevo suočava “običan svijet”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare