Slučaj David Dragičević: Na sudu se suočili krim tehničari i njihov bivši šef

Vijesti 17. jun 202118:54 > 19:18 1 komentar

U banjalučkom Osnovnom sudu danas je održan glavni pretres na suđenju kriminalističkim tehničarima Zoranu Bošnjaku i Mikici Marijancu, zbog optužbe da su uništavali materijalne dokaze u istrazi stradanja Davida Dragičevića. Pred početak ročišta isper suda su stigli članovi Grupe Pravda za Davida, koji su nosili transparente na kojima pokazuju nezadovoljstvo što je i u ovom procesu tužilac Dalibor Vrećo, koji je bio i nadležni tužilac i u predmetu David Dragičević.

Suočili su se kriminalistički tehničari i njihov bivši šef inspektor Siniša Kojdić koji je oslobođen optužbe za uklanjanje dokaza, takođe u istoj sudnici bili su i, u ovom slučaju postupajući tužilac Dalibor Vrećo, koji je vodio istragu i u predmetu Dragičević, ali i dvoje pripadnika grupe Pravda za Davida.

“Jako je teško bilo slušati sve to što se desilo počevši od same obdukcije, od uklanjanja dokaza, kako su prenošeni, onda razgovori između inspektora i krim tehničara, nažalost ovo je strašno”, rekla je Melina Ivić iz grupe Pravda za Davida.

“Tužilac iz odjeljenja za zataškavanje”, “Vrećo, čeka te robija” i sliče poruke ispisane na transparentima poslali su pripadnici grupe Pravda za Davida, okupljeni ispred Osnovnog suda u Banjaluci.

Slučaj Dragičević – glavna poruka

“Glavna poruka je da je ovo farsa suđenje, zato što ovu optužnicu zastupa Dalibor Vrećo koji je činio sve da se ne dođe do nalogodavaca i izvršilaca ubistva Davida Dragičevića”, naveo je Ozren Perduv iz Pravde za Davida.

Prije nekoliko mjeseci predmet o stradanju Davida Dragičevića, od banjalučkog Okružnog tužilaštva, preuzelo je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

“Procjena okolnosti je temeljni zadatak i temeljna zadaća tužioca, ako tužioci to ne rade ja ih nazivam kriminalcima”, rekao je Ifet Feraget, advokat porodice Dragičević.

Reakcija na ove optužbe iz banjalučkog Okružnog dužilaštva nije bilo.

Tijelo Davida Dragičevića pronađeno je na ušću Crkvene u Vrbas 24. marta 2018. godine i od tada još nije rasvijetljeno pod kojim okolnostima je smrtno stradao 21-gdišnji mladić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare