Slučaj djevojčice iz Kaknja: Dr. Nina Jovanović nema licencu Ljekarske komore KS

Vijesti 12. nov 202113:23 > 13:34 0 komentara
Shutterstock/Ilustracija

Dr. Nina Jovanović koja je učestvovala u operaciji dvogodišnje djevojčice iz Kaknja u privatnoj ordinaciji u Sarajevu nema licencu Ljekarske komore KS, saopćeno je iz ove komore a na upit ministra Harisa Vranića.

Informaciju je od Ljekarske komore KS tražio ministar Haris Vranić, a u odgovoru se navodi da druga doktorica, dr. Jasmina Halimić ima potrebnu licencu ove Komore.

Vezano za jučerašnji slučaj djevojčice iz Kaknja, istražne radnje su u toku. Na vaš zahtjev dajemo Vam informaciju da je dr. Jasmina Halimić član Ljekarske-Liječničke komore KS sa važećom licencom.

Dr. Nina Jovanović nije član Ljekarske-Liječničke komore KS, nego Ljekarske-Liječničke komore ZDK.

Svaki ljekar koji obavlja dopunski rad u drugom kantonu mora imati važeću licencu Ljekarske-Liječničke komore FBiH, uz predhodno pozitivno mišljenje (dozvolu) svoje matične kantonalne Komore čiji je član.

Ljekarske-Liječničke komore moraju poštovati zakonom propisane odredbe koje nalažu da ni jedan ljekar ne može raditi bez odgovarajuće važeće licence, kao i da svoj rad mora obavljati poštujući principe Kodeksa medicinske etike i deontologije“, navodi se u odgovoru dostavljenom medijima.

Podsjetimo, slučaj je podigao veliku prašinu jer je djevojčica pala u komu i nalazi se u teškom stanju.

Haris Vranić

Također, u klinikama je jutros započet i inspekcijski nadzor kako bi se utvrdile sve okolnosti slučaja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!