Smajić: Političari svojom retorikom stalno zbunjuju djecu u Srebrenici

Vijesti 30. jul 202113:18 > 14:10 1 komentar
N1

Begija Smajić, poslanik u Narodnoj skupštini RS, pozvala je danas, kako je rekla, "političke predstavike srpskog naroda da skinu teret sa pleća svog naroda koji nije dužan da nosi teret onih koji su činili ratne zločine".

“Ne želim da doživim sudbinu majke Hatidže, a moja djeca sudbinu njene djece, a moj muž subinu njenog muža. Pozivam političke predstavike srpskog naroda da skinu teret sa pleća svog naroda koji nije dužan da nosi teret onih koji su činili ratne zločine kako bi nam djeca živjela bez mržnje u miru i slozi”, poručila je Smajić.

Istaknula je da djeca u Srebrenici kojima predaje pokazuju da je to moguće, ali ih političari svojom retorikom stalno zbunjuju, a nemaju pravo da to čine.

Podsjetimo, u toku je sjednica NSRS na kojoj se razmatraju izmjene Krivičnog zakonika Republike Srpske i donošenje zakona o neprijemnjivanju odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, a koja se odnosi na zabranu negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca. Sjednica je zatvorena za javnost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare