Snijeg i minusi širom BiH, kad možemo očekivati toplije vrijeme?

Vijesti 07. apr 202108:55 > 09:05 0 komentara
N1

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima i sa slabim snijegom. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -13 stupnjeva, Ivan-sedlo -5, Bugojno, Drvar i Sokolac -4, Zenica -3, Bihać, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo -2, Grude, Jajce, Livno i Zvornik -1, Banja Luka i Bijeljina 0, Doboj, Gradačac i Tuzla 1, Mostar, Stolac i Trebinje 3, Neum 4 stupnja. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 935 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slab snijeg se očekuje u centralnim i istočnim područjima. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima lokalno u Bosni može pasti i malo kiše. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti u Bosni. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje do 11 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno sa slabim snijegom prije podne. Najviša dnevna temperatura oko 3 stupnja

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stupnjeva.

U petak će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stupnjeva.

U subotu se u Bosni i Hercegovini prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stupnjeva.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!