Snijeg stvorio brojne probleme vozačima na Kupresu i u Bugojnu

Vijesti 10. okt 202120:54 0 komentara
Twitter

Prve snježne pahulje u ovoj sezoni donijele su probleme u saobraćaju mnogim vozačima koji su se našli na Kupresu, ali i u Bugojnu.

Zabilježen je zastoj na tim putnim pravcima, ali i nekoliko saobraćajnih nesreća.

Temperature zraka danas u 14 sati su iznosile: Bjelašnica 0 stepeni, Ivan-sedlo 1, Sarajevo 4, Bugojno, Livno, Sokolac 5, Srebrenica 6, Gradačac, Tuzla, Zenica, Zvornik 7, Banja Luka, Bihać, Sanski Most 8, Bijeljina, Doboj, Grude 9, Mostar 10, Neum 11 i Trebinje 14 stepeni.

U Bosni i Hercegovini i narednih dana će preovladavati oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom.

I kao tokom vikenda i u ponedjeljak, 11. oktobra, će biti oblačno vrijeme s kišom, na planinama sa snijegom. Poslijepodne prestanak padavina na zapadu, jugozapadu Bosne i u većem dijelu Hercegovine. Vjetar slab sjeverni. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 3 do 8, na jugu od 9 do 14 stepeni.

U utorak, 12. oktobra, će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša se očekuje u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni.

U srijedu, 13. oktobra, u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne slaba kiša ili rosulja je moguća na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. U Hercegovini prijepodne uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost, a poslije podne porast naoblake. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 17 stepeni.

U četvrtak, 14. oktobra, oblačno vrijeme. Tokom dana slabe padavine na istoku Bosne. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 15 stepeni, prognoza je Hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uvjetima na cesti i da pripreme zimske gume i opremu ukoliko planiraju put preko planinskih prevoja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!