Snimke s mjesta nesreće na Nišićima, vatrogasci napustili teren, istraga u toku

Vijesti 23. jul 202220:26 0 komentara
N1

Ekipa N1 televizije posjetila je lokalitet Nišićke visoravni na području Ilijaša u Kantonu Sarajevu gdje se danas u poslijedpodnevnim satima srušila letjelica u kojoj su poginula dva državljana Austrije.

U snimkama s mjesta nesreće koje je zabilježila kamera N1 se može vidjeti da su na terenu pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, ali i dežurni tužilac te ekipa koja rukovodi uviđajem nakon pada letjelice.

N1
N1
N1

S obzirom na to da su istražne radnje u toku, ovo područje osigurava policija pa je tako zabranjen prilazak mjestu nesreće.

Danas je glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić izdao uputstvo za koordinisano djelovanje svih institucija i agencija koje učestvuju na uviđaju.

U padu letjelice na Nišićima stradali državljani Austrije

U međuvremenu su vatrogasci koji su također bili na mjestu nesreće napustili Nišićku visoravan, a iz sarajevske policije su ranije saopćili da su dojavu o padu letjelice dobili u 15:00 sati, međutim, još nema informacija o tome kako je došlo do pada aviona.

Također, iz Tužilaštva BiH su danas odmah izdali saopćenje u kojem su potvrdili da su stradali državljani jedne od zemalja EU, međutim, prema informacijama koje je imao N1 bilo je riječi o Austrijancima, a letjelica je putovala iz Mađarske i na sebi imala francuske registarske oznake.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!