Snježana Novaković – Bursać gošća Dana uživo na N1

Vijesti 02. dec 202213:42 1 komentar
N1

U “Danu uživo” na kraju radne sedmice i dalje smo fokusirani na formiranje vlasti u BiH na različitim nivoima. Govorimo o današnjoj odluci Ustavnog suda BiH po zahthevima Šefika Džaferovića i Željka Komšića.

Izbor delegata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH u NSRS, izbacivanje SDA iz vlasti na državnom nivou, ispunjenje zahtjeva koje je pred BiH postavila EU – teme su za razgovor sa Snježanom Novaković Bursać, članicom Predsjedništva SNSD-a.

Penzioneri u FBiH, nezadovoljni ignorisanjem njihovog zahtjeva za usklađivanje penzija od strane Vlade, najavljuju proteste. Sa kakvim zahtjevima izlaze pred Vladu, i zašto baš sada, kada ministri pakuju kofere – pitamo Redžu Mehića, predsjednika Saveza udruženja penzionera FBiH.

Na drugoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske danas izabrani delegati za entitetsko Vijeće naroda i to njih 28. Ovaj, ali i izbor delegata za Dom naroda Palramenta BiH – komentariše novinar „Buke“ Elvir Padalović.

Trinaesti dan Svjetskog prvenstva u fudbalu koje se održava u Kataru donosi rasplet u preostalim grupama G i H. Komentar dešavanja na 22. Mundijalu , te prognoze ko bi mogao biti uspješniji u nokaut fazi – daće nam Mersad Selimbegović, trener njemačkog drugoligaša Regenzburga.

Tu su i svjetske aktuelnosti, servisne vijesti, reporterske priče…

Sa vama u „Danu uživo“ – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare