“SNSD kao vraća nadležnosti, a SDA im kao ne da”

Vijesti 25. jan 202212:23 0 komentara
N1

"SNSD kao vraća nadležnosti, a SDA im kao ne da" - je samo predizborna priča koja služi za popravljanje poljuljanog političkog rejtinga partnera vladajuće koalicije na nivou BiH: SNSD-SDA-HDZ, kazao je danas zamjenik predsjednika SDS Milan Radović.

Govoreći o promjenama Izbornog zakona BiH zamjenik predsjednika SDS je rekao da bi suština promjena trebale biti odredbe koje bi omogućile fer izbore i bolju kontrolu njihovog održavanja.

“Zaista smo imali niz zloupotreba u prethodnom periodu. Na birače je vršen ogroman pritisak da svoje glasačko pravo upotrijebe u skladu sa onim što je vlast od njih zahtijevala. Ako ste zaposleni bili ste dužni da donesete određen broj glasova”, rekao je Radović i ovu pojavu nazvao “izborni inžinjering putem javnog sektora”.

Radović je rekao da će SDS-ovi poslanici prisustvovati posebnoj sjednici NSRS na kojoj će biti razgovarano o povratku predstavnika iz RS u institucije BiH, te da ga ne iznenađuje poziv predsjednika NSRS Nedeljka Čubrilovića Bakiru Izetbegoviću I Draganu Čoviću da prisustvuju ovoj sjednici.

“Oni su u jednoj čvrstoj koaliciji na nivou BiH. Retorika osovine SNSD-SDA-HDZ podgrijava atmosferu pred svake izbore, jer su im to jedini preostali aduti u rukama”, rekao je Radović naglasivši da njih ne zanima obim štete koju time nanose svim građanima BiH i njenoj poziciji u svijetu.

Radovović je izjavio da je jedini ispravan način da se predstavnici Republike Srpske vrate u instutitucije BiH taj da na sjednici Narodne skupštine RS bude donesena odluka kojom će se to urediti, odnosno da se ponište ranije odluke kojima je ova problematika regulisana, stoji u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!