SNSD objavio “uznemirujući spot” otmice rijeka i šuma RS

Vijesti 19. feb 202218:02 > 18:07 9 komentara
Twitter/SNSD

Savez nezavisnih socijaldemokrata objavio je spot u kojem, kako se navodi, ukazuje da ne treba dati Republiku Srpsku, njene rijeke i šume, te da ih “Ustavnu sud Bosne i Hercegovine želi oteti”.

“Ova zemlja nas je hranila i za nju smo se, kao i naši preci, borili sa svima koji su željeli da nam je uzmu. Ovo su naše šume, zahvaljujući njima gradimo kuće za našu djecu, one su nas čuvale od kiše i krile od neprijatelja, one su naše bogatstvo”, istaknuto je u opisu spota na čijem početku je objavljeno upozorenje kako “može biti uznemirujućeg karaktera”.

Istaknuto je i da sve naše rijeke znače život, ne samo nama, već i čitavom živom svijetu oko nas.

“Ove rijeke, šume i zemlja, nisu samo naše, one su zalog života potomaka svakog od nas i njima jednako pripadaju. Naši potomci su jedini koji mogu odlučiti na koji način će ih ostaviti svojim potomcima, a naša jedina odluka je da ih sačuvamo za sve njih koji će ovdje živjeti zauvijek”, navedeno je u spotu.

Ove zemlje, ove rijeke, ove šume su dio Republike Srpske, dio nas, ističe se u spotu i dodaje ih “Ustavni sud BiH želi oteti”.

“Ovo je naša zemlja i briga o njoj je stvar obraza i časti. Nikad se nismo krili, nećemo ni sad”, poručeno je, između ostalog, u spotu SNSD-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare