Softić, Crnadak, Bešlić, Vujović i Moconja u Danu uživo

Vijesti 18. jan 202212:49 0 komentara
N1

Vrijeme u „Danu uživo“ i ovog utorka posvećujemo aktuelnim političkim zbivanjima i temama u BiH, regionu i svijetu. Pratimo epidemiološku situaciju u BiH i reakcije nadležnih na najnovije brojke.

Nakon što je za vikend u jednom intervjuu pozvao na iznalaženje kompromisa sa zahtjevima HDZ-a BiH oko izmjena Izbornog zakona, doživio je salvu kritika, čini se najviše iz redova stranke kojoj pripada. Safet Softić, potpredsjednik SDA i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH naš je današnji gost.

PDP je juče iznio stav da je potrebno obezbijediti normalno funkcionisanje institucija BiH, ali samo donošenjem izmjena Krivičnog zakona prihvatljivog i za Republiku Srpsku. O tome, ali i posljednjim potezima lidera SNSD-a Milorada Dodika, razgovaramo sa potpredsjednikom PDP-a i poslanikom u NSRS Igorom Crnatkom.

Lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović predložio je juče u ime koalicije “Crno na bijelo” formiranje manjinske vlade, kao jedno od mogućih rješenja krize vlasti u toj zemlji. Analizu političke situacije u Crnoj Gori donosi profesor na Fakultetu političkih nauka u Podgorici Zlatko Vujović.

U pregovorima sa Vladom Kantona Sarajevo oko povećanja osnovice za plate u 2022. sindikati su ostali, kako kažu, kratkih rukava. Šta će to značiti za 14.000 radnika koje zastupaju, ali i za brojne sektore u kantonu – govori Faruk Bešlić predsjednik Koordinacije šest reprezentativnih sindikata KS.

Banjalučki gitarista Dragan Moconja objavio je spot za svoj prvi singl sa nadolazećeg albuma „California“ pod nazivom “Balkansko breme”. O tome opširnije u muzičkim minutama, pred kraj emisije.

I ovog puta su tu servisne informacije, aktuelnosti iz svijeta, sportske vijesti.

Sa vama od 16h danas – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!