Šokantno obraćanje u NSRS: Negiranje genocida i slavljenje sarajevskog atentata

Vijesti 06. jun 202217:21 4 komentara
Goran Selak (N1)

Predsjednik SPS-a Goran Selak tokom današnjeg obraćanja u NSRS iznio je niz skandaloznih i neprimjerenih izjava, između ostalog komentarisao je genocid u Srebrenici nazvavši ga "događajem".

Govoreći o historijskim vezema ruskog i srpskog naroda, Selak je naveo niz situacija iz prošlosti koje su razlog zašto, kako je kazao, Srbi vole Rusiju.

Predsjednik SPS-a je u sali NSRS poručio kako je ruski car Nikolaj Romanov pomogao vaskrs Srbije i omogućio “slobodarski pucanj” Gavrila Principa, da “ne bude pucanj u prazno”, iako je tada Princip pored austrougarskog prijestolonasljednika nadvojvode Ferdinanda ubio i njegovu trudnu ženu Sofiju…

“Volimo Rusiju zato što je car Nikolaj Romanov spasio iscrpljenu srpsku vojsku nakon golgote u Albaniji, pomogao vaskrs Srbije i omogućio slobodarski pucanj Gavrila Principa da ne bude pucanj u prazno. Volim Rusiju jer je spriječila da moj srpski narod dobije vještačku historijsku konotaciju genocidni narod”, kazao je Selak koji je u nastavku obraćanja negirao genocid u Srebrenici.

“Moram naglasiti da postoje neki koji prihvataju kvalifikaciji događaja u Srebrenici kao genocid i još je žalije što sjede u Vladi RS. To malo kukolja ne znači da žito nije zdravo i da naše klasje ne stoji uspravno”.

Na kraju Selak je poručio kako entitet Republika Srpska treba da unapređuje neraskidive veze sa maticom Srbijom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare