Sonja Biserko stala uz Našu stranku za izbore 2. oktobra: Širom otvorite oči

Vijesti 30. sep 202213:41 0 komentara
EPA/SALVATORE DI NOLFI

Predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava Srbije, Sonja Biserko, uputila je podršku Našoj stranci u Bosni i Hercegovini uoči predstojećih Općih izbora koji će se održati 2. oktobra. Prethodno je podršku Našoj stranci uputila i bivša ministrica vanjskih poslova Republike Hrvatske Vesna Pusić.

Biserko ističe kako decenijama aktivno prati odnose u regionu, obilazeći gradove i mjesta koja čak izbjegavaju da pojete i oni koji su dobili povjerenje građana da to čine kao politički lideri.

Ona smatra kako političari, posebno u Bosni i Hercegovini, opću stagnaciju u odnosima među narodima i građanima i među demokratskim snagama treba da zamijene konkretnim političkim djelovanjem u interesu unutrašnje stabilizacije i funkcionalizacije BiH.

“Razmišljala sam da li ima potrebe da se oglašavam, dok čitam vesti o selektivnom predizbornom obilasku uglavnom etnički čistih predela Bosne i Hercegovine, ali moralna i intelektualna odgovornost je govoriti istinu bez obzira na to koliko je ona teška za apsorbovati političkim elitama. Stanje u Bosni mogu stabilizovati samo progresivne političke opcije koje ne kalkulišu i ne pristaju na propagandu koja ih pokušava uvaljati u blato sveopšteg besmisla”, rekla je predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava Srbije u svom dopisu medijima.

Biserko se potom konkretno osvrnula na svoju podršku Našoj stranci, koju je prethodno pružila i vesna Pusić iz Hrvatske.

“Zato se pridružujem svim ljudima od integriteta iz Bosne i regiona i pružam duboku moralnu podršku Našoj stranci,  pozivam bosanskohercegovačke saveznike među građanima da 2. oktobra širom otvore oči i odluče u kojem vanjskopolitičkom pravcu žele da usmere sopstvenu državu, i u kojem pravcu žele da usmere odnose unutar države – u pravcu mirovnih rešenja u skladu sa visokim stepenom međusobnog razumevanja ili u pravcu dalje destabilizacije međuetničkih odnosa”, zaključila je Sonja Biserko.

Podsjetimo, prethodno je Vesna Pusić na svom Twitter nalogu objavila podršku Našoj stranci, rekavši kako oni nude budućnost.

“U nedjelju, 2. 10. su izbori u BiH. Svi u BiH imaju šansu glasati za Našu stranku – modernu, državotvornu, ne-nacionalističku, otvorenu za sve koji žele dobro BiH. Izađite i podržite ih. Oni nude budućnost umjesto prošlosti”, napisala je Pusić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!