Alarmantna situacija u Kijevu: Mještani iz poplave spasili trogodiše dijete

Vijesti 05. nov 202116:12 > 06. nov 2021 10:37 0 komentara
N1

Jaka kiša izazvala je poplave na području Bosne i Hercegovine, a posebno alarmantna situacija je u općini Trnovo. Ekipe N1 su na terenu zabilježile područja potpuno poplavljena vodom, a mještani Kijeva, naselja smještenog u ovoj općini, su posebno zabrinuti. Međusobno se pomažu, a nekoliko njih je spasilo i trogodišnje dijete iz poplave u kući.

U prizemlju kuće iz koje su spašeni nana, djed i dijete, bilo je desetak centimetara vode, a oni su bili smješteni na spratu kuće, na sigurnom.

Fahro Kolar prisustvovao je ovome spašavanju i ispričao nam je kako je sve izgledalo te istakao da je to za njega bilo posebno emotivno.

“Dječak se zove Harun, gledao sam ga kako posmatra šta se oko njega dešava sigurno nije bio svjestan svega, otac mu je pritrčao iznio ga iz kuće, tu je bila i grupa momaka koji su ga čamcem prevezli i spasili ga”, kazao je.

POVEZANE VIJESTI

U kući su osim Haruna i njegovog oca bili njegov djed i nana i svi su evakuisani intervencijom policije i službe spašavanja “Wolf”, na čemu je spašena porodica neizmjerno zahvalna.

“Bez čamca nije bilo moguće prići kući jer je sve poplavljeno. Tu sam bio i ja pomogao sam, dijete je bilo na trenutke izbezumljeno, ali je opet s obzirom na situaciju bio poprilično pribran. Ali bio je veseo kada smo ga iznijeli na suho i sigurno. Samo da se više ne ponovi ovakva situacija”, poručio je Kolar.

 

Nešto raniji snimci snimljeni iz zraka koje smo objavili pokazali su da je cijelo Kijevo pretvoreno u jezero, voda je prouzrokovala velike štete.

Ranije je načelnik Trnova Dragomir Gagović u razgovoru za N1 kazao da je ozbiljna situacija na ovom području na kojem kiša neprestano pada od jučer od 15:00 sati, a iza 22:00 sata je postala intenzivnija.

Što se tiče putne komunikacije, trenutno je u prekidu saobraćaj za mala vozila prema Trnovu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!