Split odao počast legendarnom Sarajliji: Čovjek čiji ćemo osmijeh pamtiti

Vijesti 13. sep 202217:30 1 komentar
FK Željezničar Facebook

"Preminuo je Meho Hrapović, gospodin koji bi vam se nasmijao kad god bi vam se susreli pogledi u prolazu, a morali ste kraj njega proći. Meho je bio gospodin, u pravom smislu te riječi. Ne samo gospodin, bio je raja", navodi o smrti poznatog Sarajlije list Slobodna Dalmacija.

Rođenog Sarajliju mogli ste vidjeti na splitskom Pazaru gdje je prodavao šešire duže od 50 godina. Premda je bio iznimno skroman, postao je upečatljiva figura u Splitu, a ostavio je velik trag u Sarajevu i regionalnom nogometu.

“Jedan je Hrapović Meho” – tako je pisalo na transparentu koji su navijači Fudbalskog kluba “Željezničar” iz Sarajeva 2010. godine razvili na Poljudu na prijateljskoj utakmici s “Hajdukom”, piše Slobodna Dalmacija.hr.

Oni koji su poznavali Mehu razumjeli su zašto se za tog čovjeka razvio transparent na Poljudu, i to na mjestu gdje se idealno stopila njegova ljubav prema rodnom Sarajevu i Splitu.

“Zavolio sam Split, Split je zavolio mene. Godinama sam dolazio prodavati šešire na Svetog Duju, pa bi onda znao produžiti i ljetnu sezonu, i tako malo-pomalo, evo me ovdje već 50 godina! Moji mi Bosanci kažu da sam postao pravi Dalmoš. Ovdje su me ljudi prihvatili kao da sam njihov rođeni, osjećam se ovdje kao u svojoj kući”, hvalio je tada sugovornik splitsku gostoljubivost.

Meho je volio “Želju”, a ljubav je bila uzvraćena.

– S tugom i žaljenjem obavještavamo javnost da je preminuo Meho Hrapović, veliki navijač FK Željezničar. FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici Hrapović, prijateljima i svim ožalošćenima – objavili su na društvenim mrežama kluba i na kraju mu poručili – “Zakucat će bar još jednom…”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare