Split poklonio Mostaru 20 polovnih gradskih autobusa

Vijesti 31. aug 202218:38 4 komentara
Bljesak.info

Grad Split darovao je 20 polovnih autobusa Mostaru, a prvih sedam vozila dopremljeno je danas u grad na Neretvi čime će se obnoviti 20 godina star vozni park.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić zahvalio je vodstvu grada Splita i poduzeću Promet Split, koje je Mostaru poklonilo očuvane autobuse koji su dalmatinskim centrom saobraćali tek nekoliko godina.

“Ova obnova voznog parka plod je saradnje s firmom Promet Split. Cilj ovog projekta je osnažiti naš gradski prijevoz kako bi svi mještani našega grada mogli ugodno putovati u klimatiziranim autobusima”, rekao je Kordić.

Autobusi stari 20 godina

U Mostar je u srijedu dopremljeno sedam niskopodnih autobusa. Za dvije sedmice iz Splita će stići još devet takvih autobusa i četiri kombi-busa. Mostarski gradonačelnik Mario Kordić najavio je kako će grad učestati saobraćanje autobusa kako bi se građanima omogućilo povoljnije putovanje.

Bljesak.info
Bljesak.info
Bljesak.info
Bljesak.info
Bljesak.info
Bljesak.info

Direktor javnog gradskog prijevoza Mo Bus Damir Marić rekao je kako je pomoć Grada Splita izvanredna jer će uspjeti obnoviti vozni park.

Gradski autobusi koji su prevozili Mostarce stari su 20 godina te su prešli preko milion i 200.000 kilometara. Gradu Mostaru 2002. godine vlada Japana donirala je 36 autobusa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare