Sportske igre mladih: Fair play na terenima u Travniku, Sarajevu, Bratuncu…

Vijesti 30. jun 202110:53 > 11:16 0 komentara
Sportske igre mladih

Plazma Sportske igre mladih su u prethodnom periodu održale takmičenja u Travniku, Sarajevu, Bratuncu, Zvorniku i Kaknju. Nakon održanih regionalnih takmičenja, slijede polufinalni turniri na kojima će biti poznati finalisti Igara za ovu godinu.

Specijalni partner Igara ove godine je Olimpijski komitet BiH s kojim mališani na terenima kroz BH Telecom Sportske igre mladih turneju radosti, uče o načelima olimpizma te zdravom načinu života.

Uz finansijsku podršku USAID-a, Plazma Sportske igre mladih nastavile su realizirati projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu. Igre ove godine u saradnji sa UEFA foundation for children, ulažu dodatne napore u animiranju što većeg broja djevojčica da se bave sportom, sruše sve predrasude te pokažu da u sportu mogu biti jednako dobre kao i dječaci.

Nakon održanih takmičenja po gradovima slijede polufinalni turniri po regijama, a Veliko finalno takmičenje Plazma Sportskih igara mladih održat će se od 6.7.-8.7. u Sarajevu te će okupiti djevojčice i dječake iz svih dijelova Bosne i Hercegovine na jednom mjestu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!