“Ja i pijem i jedem sa mojim Bošnjacima, ne znam ko ste i nije me briga” (VIDEO)

Vijesti 21. feb 202116:42 > 18:23 3 komentara
N1

Svih 26 biračkih mjesta u Srebrenici otvoreno je na vrijeme. Do 11 sati glasalo je 16,8 posto upisanih u birački spisak. Ekipa N1 je u Srebrenici gdje prati izbore.

Pitali smo građane Srebrenice šta misle o ponovljenim izborima u ovome gradu.

Uredu je, šta je tu“, rekao nam je jedan Srebreničan.

Ništa ne očekujem. Za mene je uvijek ništa. Moje je samo da izađem kao građanin“, rekla nam je jedna žena iz ovoga grada.

Ne znam ja to, ja se u politiku ne razumijem, ali mogu slobodno reći ja i pijem i jedem sa mojim Bošnjacima. Ne znam ko ste i nije me briga i uvijek ćemo tako“, istakla je Srebreničanka.

Izborni proces protiče bez problema i da do sada nije bilo nikakvih primjedbi na tok glasanja,.

Izbori se ponavljaju i na dva biračka mjesta za glasanje u odsustvu za Srebrenicu o to u Živinicama, gdje je prijavljeno 330, a u Gradačcu 105 birača.

Na glasačkom listiću za izbor načelnika opštine Srebrenica nalaze se četiri kandidata u ime četiri ovjerena politička subjekta (dva nezavisna kandidata, jedna koalicija i jedna politička stranka), dok se na glasačkom listiću za Skupštinu opštine Srebrenica nalaze kandidati 27 političkih subjekata.

Biračka mjesta u Srebrenici bit će otvorena do 19.00 sati, do kada traje i predizborna tišina.

CIK BiH poništio je rezultate novembarskih izbora na 26 od 29 biračkih mjesta u Srebrenici, te na biralištima za glasanje u odsustvu za Srebrenicu u Živinicama i Gradačcu u FBiH.

Podsjećamo, nezadovoljni odlukom CIK-a što se izbori ne ponavljaju u cijelosti, iz Inicijative “Moja adresa Srebrenica“ i kandidati sa probosanskih listi su u ponedjeljak donijeli odluku o bojkotu ponovljenih izbora.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare