Šta ćemo nakon izbora? Pitamo mlade aktivistkinje i aktiviste u BiH u Novom danu

Vijesti 05. okt 202214:42 0 komentara
N1

Aktuelne teme i gosti u Novom danu u četvrtak 6. oktobra.

U kontekstu donesenih odluka o izmjenama i dopunama Ustava FBIH i Izbornog zakona Bosne i Hercegovine od strane Visokog predstavnika Christiana Schmidta reagovalo je Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca BiH. O detaljima danas za Novi dan govori Kasim Trnka – Stručnjak za ustavno pravo.

Završeni su izbori u BiH, šta ćemo sad pitamo ovaj put mlade aktivistkinje i aktiviste u BiH. Za Novi dan govore: Milica Pralica iz Banjaluke, Slobodan Blagovčanin iz Tuzle, Elma Slabić iz Sarajeva i Zaim Mehić iz Mostara.

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u 20.15 igra prvu utakmicu baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo protiv reprezentacije Velsa. Za obje reprezentacije ovo je prvi nastup u baražu, u okviru kvalifikacija susretali smo se dva puta i oba puta izgubilli 1:0. Mijenjamo ovu statistiku večeras nadamose, uživo smo u Kardifu sa nama selektorica ženske fudbalske reprezentacije BiH Samira Hurem i reprezentativka Melisa Hasanbegović.

Međunarodna platforma Balkan Dance Project premijerno je izvela plesnu predstavu SARA-JE-VO u koreografiji Edhema Jesenkovića 5. oktobra u okviru Festivala MESS na sceni Pozorišta mladih u Sarajevu. Tim povodom gosti novog dana su izvršna producentkinja predstave je Nataša Hajdarević i glumac Emir Fejzić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!