Šta Dragan Mektić misli o skidanju ploče s imenom Radovana Karadžića na Palama

Vijesti 10. feb. 202117:51 > 18:442 komentara
Podijeli:

Dragan Mektić, poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, rekao je danas za N1 da državni Parlament mora da se uhvati posla i rješavanja problema. Dodao je da tabla s imenom Radovana Karadžića na Palama nije trebala biti ni postavljena.

Dodao je da je spreman prihvatiti kompletnu ostavku Parlamenta jer se stvara lažni privid da se nešto radi.

”Krivi su Predsjedništvo i Savjet ministara, resorni ministar i predsjedavajući Savjeta ministara. Oni su morali da se angažuju mnogo više. Kako je moguće da je svaka država u okruženju nešto uradila po tom pitanju, samo nismo mi i Sjeverna Makedonija”, rekao je Mektić uz konstataciju da ga to nije iznenadilo.

Prema njegovim riječima, SDS čiji je član, prioritet su građani.

”Ja sam pet godina govorio o kriminalu i korupciji u pravosuđu Bosne i Hercegovine. Iskreno se nadam da će novo rukovodstvo VSTV-a imati i snage i volje i opredljenosti da se mijenja ovakvo stanje u pravosuđu, da se izbace korumpirani i kriminlizovani nosioci iz pravosudnog sistema. Ako nemate pravne sigurnosti, recite koji će investitor doći ovdje s novcem i kapitalom”, zapitao se on.

Rekao je da je ministar pravde Josip Grubeša mogao birati termine za saslušanje pred Komisijom.

”Javno ga pozivam da on odredi termin kad će se pojaviti na ovoj Komisiji, neka obavijesti samo dva dana prije Komisiju i ja garantujem da ćemo doći u Sarajevo i obaviti to saslušanje. Nama je u interesu da čujemo njegovo mišljenje i njegovo viđenje problema kako bismo imali sve odgovorne ljude i napravi dobar izvještaj iz kog bi proizašle reforme u pravosudnom sistemu”, kazao je Mektić.

O slučaju Memić…

”Ja vjerujem u dobre namjere Ifera Ferageta, on mnogo toga zna i mogao bi pomoći Tužilaštvu u Banjaluci da riješe slučaj Davida Dragičevića. Nisam siguran da se još uvijek nisu stvorili uslovi u Tužilaštvu BiH da će se taj slučaj riješiti. Ne vjerujem Tužilaštvu BiH, ali vjerujem svemu onome što rade Muriz Memić i Ifet Feraget”, istakao je.

”Milorad Dodik politiku bazira isključivo na nacionalističkoj retorici. Nažalost, našao je prilično dobre sagovornike i homogenizovao je ljude. Drži ih u strahu i strahom vlada”, istakao je Mektić uz ocjenu da tablu s imenom Radovana Karadžića nije trebalo ni stavljati na Palama.

Rekao je da bi u Srebrenici dobro bilo kandidovati ljude s programom. Komentarisao je i ostale aktuelne teme. Uskoro video.

Komentari

Vaš komentar