Šta građani BiH koji imaju državljanstvo Srbije očekuju od izbora (ANKETA)

Vijesti 03. apr 202213:58 3 komentara
N1

Građani BiH koji imaju državljanstvo Srbije svoje pravo glasa iskoristili su i u ambasadi Srbije u Sarajevu. Na ovom biračkom mjestu, za sada izborni proces odvija se uredno. Pitali smo i građane šta očekuju od ovogodišnjih izbora. Neki od njih rekli su da očekuju promjene, dok su drugi izrazili želju da sve ostane isto.

“Dolazimo da ispunimo tu građansku dužnost, s obzirom na to da smo državljani Republike Srbije i Republike Srpske. Mi svi želimo da ide nabolje, ali šta će biti, biće”, rekla nam je jedna građanka.

Pojedini su izrazili želju da vlast u Srbiji ostane nepromijenjena, jer su, kako kažu, zadovoljni trenutnom situacijom i u Srbiji, ali i njenim odnosom prema Republici Srpskoj.

“Došli smo da obavimo dužnost, da glasamo, da očekujemo da ovo što se započelo u Srbiji, da će se nastaviti i dalje. Sasvim smo zadovoljni dosadašnjo situacijom i vlašću. Učinila je mnogo toga za Srbiju, a naravno i za Republiku Srpsku. Nadamo se da će se nastaviti saradnja na tom nivou i da će biti sve u redu”.

Neki su, s druge strane, bili malo tajanstveni.

“Šta očekujem? Očekujem pobjedu u našu korist”.

Veoma jasnu poruku, ali i pouku, uputio je jedan stariji građanin.

“Nadam se ljepšem. Svako se bori za ljepše, pa i oni koji biraju ljude da im stvore ljepši život i bolju budućnost. To je želja svakog građanina, pa i mene”, rekao je.

Podsjećamo, na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji na 15 biračkih mjesta može da glasa oko 11.500 državljana Srbije sa prebivalištem u Bosni i Hercegovini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare