Stanić odgovorio Dodiku: Ako vaše laži i prevare trpi javnost, ja neću da trpim

Vijesti 11. maj. 202114:081 komentar
Podijeli:
Izvor: N1

Nakon jednočasovnog izlaganja Predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika u NSRS, reagovao je prozvani Miladin Stanić, koji je i šef kluba SDS.

“Ova NSRS i jeste za to da Dodik govori 50 minuta. Čak se u priči i odstupa od dnevnog reda. Umjesto o zaduživanju, Vi biste da govorimo o razdruživanju. Nameće se pitanje šta ste o razgovoru sa drugim dijelom BiH, mislili i radili kada ste prenosili nadležnosti sa institucija RS na institucije BIH. Ako ste iskreni recite, ‘mi se kajemo zbog toga, spremni smo da trpimo i kritike’. Ali, prenijeti na stotine nadležnosti i onda se sjetite da se treba pozivati na izvorni Dejton. Kakva je to pamet bila tada, a šta ste vi sada? Rekao je da će podnijeti ostavku ako Brčko Distrikt ne pripadne RS! Koga Vi zamajavate? Koje zemlje podržavaju ovu priču, ako prije svega ne podržava Srbija”, rekao je Stanić diskutujući na temu razdruživanja koje je na dnevni red stavio SNSD.

“Nekada ste podržavali Visoke predstavnike, na tenkovima ste dolazili na vlast. Nekada je za vas bio genocid u Srebrenici, a danas nije. Šta se to promijenilo u Vašoj glavi. Kakav je to pristup!? Ako Vaše laži i prevare trpi javnost, ja neću da trpim”, zaključio je Stanić.

Dodik je Staniću poručio da bezočno laže i izmišlja.

“Ti si mene pomenuo 25 puta. Ti meni ništa nisi rekao. Uzmi stenogram…. Ja ću sada tebe pomenuti 25 puta. Nisam riječi progovorio kada si ti govorio, a nije mi jednostavno bilo da te slušam”, kaže Dodik.

Dodik je potvrdio da jeste rekao ranije neke riječi, te da razumije tadašnje funkcionere SDS.

“Jednostavno bili smo u tome svi. ali, je politički logično da se odredimo prema tome, šta je bilo tada kada smo morali da gutamo žabe”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar