Stanivuković: Benjamina zna sve o Banjaluci našoj

Vijesti 22. jun 202112:36 > 12:39 8 komentara
Draško Stanivuković (Screenshot)

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, kazao je da je posjeta Benjamine Karić, gradonačelnice Sarajeva, prva službena između čelnika grada nakon 27 godina. Stanivuković je kazao da će dva grada u budućnosti toliko blisko sarađivati da će "medijima biti nezanimljivo da ih prate". Prvi čovjek Banjaluke je rekao i to da će poruka sa njihovog sastanka prevazići granice BiH i otići u svijet.

“Ja sam pod ljudskom emocijom, kada bi neko rekao da su mjesta koja su udaljena tri sata automobilom, na sastanak se čekalo 27 godina, pričam o zvaničnim susretima, to se čini nevjerovatnim. Ovaj sastanak treba da gradi budućnost. Ne želimo da prošlost kvari to da danas gradimo prijateljstva i mostove. Ponosan sam što sam domaćin ovog jednostavnog ljudskog susreta”, istakao je Stanivuković na obraćanju nakon sastanka.

On je podsjetio da su ljudi u Sarajevu i Banjaluci izabrali nove ljude i nove generacije.

“Nova vremena su došla. Prijateljstvo i saradnja je imperativ”, rekao je Stanivuković.

Stanivuković: Ovo nije protokolarna posjeta

Stanivuković je Benjaminu Karić informisao o naporima koje Banjaluka ulaže u dobrobit društva, gdje se ne pravi razlika između ljudi, vjera i etničkih pripadnosti. Također, obećao je da će uskoro doći u Sarajevo u uzvratnu posjetu.

Benjamina Karić će u Banjaluci otvoriti Humanu česmu, koja je prilagođena djeci, odraslim ljudima i osobama sa invaliditetom. Ona je izgrađena upravo u čast njene posjete, a nešto slično će se izgraditi u Sarajevu.

“Benjamina zna sve o Banjaluci našoj. Naša je poruka da pravimo Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu, da svi mogu u njoj da žive i da se osjećaju kao ljudi. Narodu je više dosta tenzija, mržnje, prijetnji, ucjena… Ponosan sam što je Banjaluka grad bez podjela”, poručio je Stanivuković sa govornice.

“Ovo nije protkolarna posjeta, ovo je suštinska poruka. Uvijek treba da budemo ljudi. Danas je bio jedan od najprijatnijih sastanaka, sve emocije su izašle iz nas”, rekao je gradonačelnik Banjaluke.

Saradnja dva grada

Sarajevo i Banjaluka će zajedno sarađivati u oblasti turizma, zajedno će u regiji i svijetu predstavljati potencijale.

“Biću gradonačelnik koji će posjetiti sve gradove u RS, gradove u BiH. Gdje god da odemo – spajamo mostove. Ja sam ponosan, mi nismo gradonačelnici dva grada. Naša poruka je univerzalna i prelazi granice BiH i poslat će poruku svijetu”, izjavio je.

“Ponosan sam i srećan. Zahvalan sam, idemo do te mjere da toliko sarađjujemo da medijima bude neinteresantno doći da nas prate”, poručio je Stanivuković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare