Stanivuković ganut dočekom u katedrali: Moj postupak je prirodan

Vijesti 17. apr 202214:51 > 14:52 2 komentara
Draško Stanivuković (Nova BH)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, u izjavi za televiziju Nova BH, kazao je kako je sasvim normalna i prirodna stvar bila da prisustvuje uskrsnoj misi u katedrali Svetog Bonaventure.

Stanivuković je i sam bio zatečen podatkom kako je prvi gradonačelnik nakon 36 godina koji je prisustvovao katoličkoj misi u ovom gradu.

“Moram biti iskren i reći da nisam znao da nijedan političar, državnik ili gradonačelnik nije 36 godina ovdje bio. To mi je nevjerovatno i iznenadilo me je. Ljudi su me pozdravili aplauzom, a to što sam uradio je potpuno prirodno”, istakao je prvi čovjek grada na Vrbasu.

Stanivuković je dodao kako svi mi dijelimo iste univerzalne vrijednosti, a to su, između ostalog, poruke mira i praštanja.

“Banjaluka je grad u kojem ima mjesta za sve bogomolje i svetinje – crkve, katedrale i džamije. Morao je doći neko ko je mlađi i gleda u budućnost. Sretan sam što sam ovdje osjetio hrišćansku radost”, otkrio je u razgovoru za Nova BH.

Mi ćemo nastaviti i dalje da šaljemo takve poruke, poručio je banjalučki gradonačelnik.

“Banjaluka je jedini grad u cijeloj Bosni i Hercegovini koji izdvaja sredstava iz budžeta za legalizaciju svih vjerskih objekata. Naše neke svetinje su građane bez sve dokumentacije i danas to košta mnogo da se legalizuje. Grad Banjaluka za to izdvaja iz budžeta sredstva i to je poruka da se suštinski nešto radi”, zaključio je Draško Stanivuković.

Podsjetio je još jednom kako gradska uprava jednako pomaže Islamskoj zajednici, kao i Pravoslavnoj i Katoličkoj crkvi.

Na kraju je kazao kako je iskreno sretan zbog dočeka u katedrali Svetog Bonaventure i “hrišćanske ljubavi koju je osjetio”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare