Stanivuković i Đajić različito čitaju dopis tužilaštva o aferi kiseonik

Vijesti 12. apr 202215:56 > 15:59 1 komentar
N1

Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske saopštilo je da je na osnovu analize pribavljene dokumentacije utvrđeno da ne postoje dokazi da su Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite, Vlado Đajić, direktor UKC-a i Stanislav Čađo, direktor kompanije "TGT" Laktaši, djelovali kao grupa ili organizovana kriminalna grupa prilikom nabavke kiseonika za potrebe UKC-a.

Ipak kažu da je utvrđeno i da je veća količina tehničkog kiseonika upotrijebljena za liječenje pacijenata.

Zbog svega su Okružnom javnom tužilaštvu dostavili dio krivične prijave koji se odnosi na krivična djela protiv zdravlja ljudi, protiv pravnog saobraćaja i protiv privrede i platnog prometa, odnosno upotrebu tehničkog kiseonika radi liječenja pacijenata i klasifikovanje ovog gasa kao medicinskog lijeka te njegovog uticaja na zdravlje pacijenata i štetnost za zdravlje ljudi.

Direktor Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić danas je optužio gradonačelnika Banjaluke za Izazivanje vještačke i neistinite afere.

Draško Stanivuković mu nije ostao dužan, ponovio je svoje tvrdnje uz opasku da je tužilaštvo progledalo tek na jedno oko.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare