Stanivuković: Idem u policiju kao na plažu

Vijesti 29. apr 202112:37 > 12:40 1 komentar
N1

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je kako je cilj njegovog današnjeg saslušanja da se zastraše građani kako se ne bi bunili i izlazili na proteste. Istakao je kako je u policijsku stanicu otišao kao da "ide na plažu".

Kazao je kako je odlazak u policijsku stanicu MUP-a RS doživio kao “odlazak na plažu”.

“Ovo više nije napad na Draška, ovo je napad na instituciju gradonačelnika i građane Banjaluke. Oni mene ne mogu da zastraše. Ovdje nije cilj da se zastraši gradonačelnik već građani. Ako izađu na proteste da misle hoće li dobiti krivičnu ili prekršajnu prijavu, a imaju pregrš problema. Ovdje je cilj da se narod uplaši i preduhitri svaki revolt, bunt i protest građana”, rekao je Stanivuković.

Podsjetio je kako je gradonačelnik Doboja 24. decembra pozivao ljude na proteste zbog ponavaljanja izbora u tom gradu, predvodio ih i nosio megafona. Naglasio je kako je na protestima bilo 1.500 ljudi, ali da gradonačelnik nije dobio krivičnu prijavu niti je saslušan.

“Ovdje je selektivna pravda koja je nepravda. Imamo hiljade primjera. Sjetite se kako je SNSD otvorio prvi dan kampanje u Banjaluci. Zašto je gradonačelnik odgovoran? Što su ljudi došli ispred Palate? Ovo je politički obračun. MUP je postao oružje u rukama jedne političke stranke da se obračunava s nekim. Ovo je ko zna koji u nizu napada na Banjaluku. Ovdje nisam pozvan ja već gradonačelnik“, rekao je Stanivuković.

Spreman sam psihički

Podsjetio je kako mu je prvi dan mandata počeo s tužbom i saslušanjem u Osnovnom sudu te da iza sebe ima prijave za državni udar i oštećenje službenog vozila stare dvije i po godine.

“Ovo ne staje. Spreman sam psihički. Došao sam biciklom u stanicu i odoh na svoj posao. Mene neće zastrašiti, ali ne mogu više ni građane”, kazao je Stanivuković.

Istakao je kako mu opisa djela nema, ali da su mu rekli kako je “kriv što je izašao na stepenice i došao među narod”.

“Ja sam na svako pitanje odgovarao da se ne smatram odgovornim. Cilj je ukaljati imidž gradonačelnika. Stavljaju se u glup i nezavidan položaj. Osjećali su se glupo što ovo rade i ja sam se osjećao glupo odgovarajući na pitanja. Moj odgovor je bio da volim svoj grad”, poručio je Stanivuković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare