Stanivuković nastavio da optužuje, “prozvani” najavili tužbe

Vijesti 05. mar 202119:52 0 komentara

Korona se širi Banjalukom, moramo hitno reagovati, upozoravaju i danas nadležni sa vanredne skupštine Grada koja je održana upravo zbog loše epidemiološke situacije. Gradske vlasti suočavaju se sa porastom broja oboljelih od 100%, ali se ne zapostavlja ni borba protiv kriminala. Tim za reviziju danas je predstavio još jedan izvještaj.

Sportsko turistički kompleks Akvana, javno preduzeće grca u dugovima godinama. “Tim za reviziju” utvrđuje:

“Ugostiteljski objekat Akvana, koji je u gubitku 10 miliona, angažuje ugovorom ljude da pjevaju, koji nisu pjevači. Pritom ti ljudi, za taj ugovor o autorskom pravu dobiju 17.000 KM, a nije pjevač niti se bavi pjevanjem. A taj čovjek je Dragana Ristić, pomoćnik ministra trgovine i turizma”, navodi Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Ristić objašnjava:

“Apsolutno demantujem svaki njegov navod. Svi moji Banjalučani znaju da sam ja bila 20 godina u braku sa poznatim muzičarom Sašom Ristićem. Ja kao njegova supruga, kada on nije bio fizički u prilici, sam potpisivala ugovor u njegovo ime”.

“Ovdje imate slikare u Akvani koji su pjevali”, dalje ističe Stanivuković.

A neki su i kuhali, prema navodima, za Ginisovu knjigu rekorda.

“U sastojcima za ketering, prema toj firmi je tonu i dvjesta kila brašna. Hm… hiljadu dvjesta kila brašna, 10 kila nutele, 32 kile šunkarice, 45 kila nekog drugog mesa. U prevodu 25.000 kifilica, pa ljudi to vojsku Azerbejdžana nahrani. Znate kada je urađeno – u decembru kada je bila korona, kada nije moglo preko 50 ljudi. Ovo su fiktivni trošovi, ovo je lažno knjiženje”, zaključuje prvi čovjek Banjaluke.

Bivši direktor Akvane Vedran Mitrović, zbog svega će tužiti gradonačelnika za klevetu. Ranije je, priča, pokrenuo sudski postupak zbog “nezakonite smjene”.

“(N1: Jeste potpisali za tonu brašna?) Ako, ako je, ako je došla faktura, gdje piše da je došla tona brašna, ali tona brašna to nije neka količina, to se troši redovno za hljebove, za razna peciva koja su išla. Apsolutno pozivam sve nadležne organe da ispitaju sve optužbe Stanivukovića, da sve njegove dokaze pogledaju, pregledaju. A ja ću sljedeće sedmice podnijeti tužbu za klevetu, jer ne mogu da trpim više ovaj teror kojem sam izožen već tri mjeseca”, poručuje Mitrović.

Zapitao je Stanivuković kako je na gradskom zemljištu, predviđenom za zelenilo, nikao restoran:

“E više ga nećete vidjeti, ovo je nelegalno sagrađeno, ni manje ni više nego na gradskoj imovini. Znate ko je sagradio? Radišići. Znam da nisu vidjeli bilborde, ali sada ni kafiće, ni restorane. Ko je to vodio grad? Oni koji ne vide, njima trebaju naočare, kojima ni durbin, ni dvogled ne pomažu. Ovaj restoran biće porušen”.

Izjave su preuranjene, kažu u Kajaku, čiji su vlasnici Radišići. U toku je postupak legalizacije terase, a mnogi ,navode, koji su u istom postupku “posluju bez ikakvih smetnji”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!