Stanivuković ne odustaje od rušenje objekata, Gorica Dodik ga tuži

Vijesti 04. jun 202119:13 > 20:45 0 komentara

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke saslušan je u Policijskoj upravi, a nekoliko desetina građana, odbornika i zaposlenika Gradske uprave došlo ga je podržati.

“Stop privatnoj državi” pisalo je na majicama građana koji su došli da podrže Draška Stanivukovića.

Anketa:

“Da se prestane sa ovim otimanjem. Da ovi političari manje uzimaju za sebe. Da puste narod da živi. (Jeste li vi u nekoj političkoj stranci ili ste ovdje kao građanin?) Tu sam kao građanin”.

“Da država prava zavlada. Da dođu pravi ljudi na vlast. Ovo se više ne može izaći na kraj sa lopovima”.

Draško Stanivuković ne želi stati

Protiv Stanivukovića podnesene su dvije krivične prijave… Da je neovlašetno fotografisao kafić Kajak. Te da je ugrozio bezbjednost Sreću Radišiću, vlasniku istog objekta.

“Obrazloženje je da sam ugrozio bezbijednost gospodina Srećka Radišića. Ja ne znam kako, tako piše. Piše i da sam neovlašteno fotografisao. Prvo ja nisam imao fotoaparat. Drugo ja sam bio predmet koji je fotografisan sa Kajakom. Nas dvojica smo bili simbioza, Kajak i ja. Pa, to su budale. Ja im samo mogu reći – hvala što nam čine uslugu da čim prije padnu sa vlasti”, poručuje Draško Stanivuković.

Ovo je ponovno obrtanje teza. I dovođenje građana u zabludu od strane gradonačelnika, kategoričan je advokat porodice Radišić. Te, zbog, kako kaže. klevete, najavljuju nove tužbe.

“Bezbijednost porodice Radišić jeste ugrožena. Gospodin Stanivuković svojim stalinim izjavama, press konferencijama, klipovima koje pušta na internetu stvara jednu famu oko porodice Radišić. Predstavlja ih kao glave nekakvih kriminalnih procesa u Banjaluci. I u Republici Srpskoj”, tvrdi Miloš Stevanović, advokat porodice Radišić.

Draško Stanivuković je više puta najavljivao rušenje terase kafića Kajak. Izveo je bagere na teren. Odlukom višestepenog organa, tj. resornog ministarstva ne postoji pravna mogućnost za rušenje. Bager jeste kopao, ali javni, gradski parking.

“Očigledno usljed nepostojanja pravnih argumenata, gradonačelnik je srušio parking preko puta. Koji nisu koristili samo gosti Kajaka nego i stanovnici okolnih zdraga. On je navodio ljude na uništavanje imovine. Uništo je nekoliko rampi ispred samog Kajaka. Zatim podstrekivao je ljude da vrše snimanje tuđe imovine”, kaže Stevanović.

Gorica Dodik odbacila optužbe

Još jedan ugostiteljski objekat u fokusu je gradonačelnika. Stanivuković je novinarima danas pokazao Rješenje za rušenje dijela terase kafića Agape u vlasništvu Gorice Dodik.

“Mi imamo već pune četiri godine u centru grada bespravno nadograđen objekat. Istina je da bašta ima upotrebnu dozvolu. Ali da budu suncobrani, stolovi i stolice ali ne tende, zidani šankovi i čitav jedan dio gdje je skladište”, navodi gradonačelnik Banjaluke.

Na odgovor vlasnice nije se dugo čekalo.

“Nije dio terase nego tenda. Kako je tenda u procesu legalizacije jer je pravljena 2017. godine, pri dobijanju riješenja koje nam još nije stiglo, mi zakonski imamo pravo na žalbu. I rušenje se odlaže”, poručuje Gorica Dodik.

Stanivuković kaže da se protiv njega vodi na desetine postupaka. Te da ih očekuje još.

“Ako dobijamo krivične prijave zbog borbe protiv kriminala mislim da ih trebam dobiti još jer ću ja i dalje nastaviti brobu”, jasan je Draško Stanivuković.

Ako je suditi po objavama na mrežama i biće ih.

“Zao ovo frajeru ide tužba. Ja ne puštam budale da budu bitne”, odgovara Gorica Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!