Stanivuković o genocidu: Doći će trenutak kada ću ja pokazati šta stvarno mislim

Vijesti 24. sep. 202107:46 > 10:1617 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Posljednjih osam mjeseci u Banjaluci neki ljudi ne mogu da žive od kriminala i korupcije kao što su živjeli posljednjih dvadeset godina, a razlog za to je nova generacija političara koja je došla da mijenja stvari, te je zato teško naći dijalog u Skupštini, rekao je za BHRT gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

PROČITAJTE JOŠ

“Vrlo je teško tu naći dijalog, zato što oni ne žele da ja politički više postojim, a ja želim da oni politički budu prošlost. Žalosno je što ovdje postoje odbornici koji upravljaju onako kako vrhovni komadant kaže”, kazao je Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke naglašava da on ne želi da bude samo protokolarna ličnost, već neko ko želi suštinski da radi svoj posao, te da izlaskom na ulice želi da odbrani svoj rad, ali i da skrene pažnju na nerad suprotne strane.

O kandidaturi za predsjednika RS

Kada je u pitanju kandidatura za predsjednika Republike Srpske, Stanivuković kaže da nema pravo da se samokandiduje, kao i da to ne želi, te da će kandidat za predsjednika RS biti stvar dogovora.

“Mi moramo da pokažemo ko to stvarno može da pobijedi, ko to može da iznese, ko je najbolji među nama, bez bilo kakve sujete”, ističe Stanivuković za BHRT.

Stanivuković o genocidu u Srebrenici

Na pitanje o negiranju genocida Srebrenici, u čemu ga mnogi porede sa Miloradom Dodikom, Stanivuković ističe da nije kompetentan o tome govoriti jer nije bio ni rođen tada, te da ne želi umanjiti bilo čiju tragediju.

“Ja ništa ne želim niti da umanjim, ni da negiram, ni da podcijenim. Radilo se o jednom velikom zločinu iz prošlosti gdje danas naši prijatelji Bošnjaci vuku strahote najveće i meni je zbog toga izrazito žao i doći će trenutak kada ću ja stvarno pokazati šta o tome mislim”, objašnjava Stanivuković, te dodaje da ne treba biti sramota ako ima iste poglede na pojedina nacionalna pitanja kao Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar