Stanivuković predstavio “Popovićizam”, Popović odbacuje sve navode

Vijesti 07. apr 202217:45 0 komentara
Grad Banja Luka

Dva miliona maraka za radove na rekonstrukciji, od toga 250 hiljada naplaćenih, a nikad izvedenih, telefon od 750 maraka, fotelje i do tri hiljade, nizao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković cifre iz posljednjeg Izvještaja Tima za reviziju.

Bavio se poslovanjem preduzeća “Vodovod” u prethodne četiri godine i radom bivšeg direktora Zorana Popovića.

“Što se tiče zidarskih radova oni su plaćeni 52 hiljade maraka, apsolutno ništa od tih 52 hiljade nije izvedeno. Imate situaciju da su keramički radovi plaćeni 188 hiljada, a izvedeni su za 150 hiljada, da su bravarski radovi naplaćeni 199 hiljada, a izvedeni su u vrijednosti 160 hiljada, rigips radovi plaćeni 79 izvedeni u vrijednosti od 40 hiljada. Dakle mnogo toga je naplaćeno što nikada nije izvršeno”, rekao je Stanivuković dodajući da je vrijednost toga 250 hiljada KM i da je samo na tome “neko uzeo 20 godina prosječnih plata”.

Stanivuković je istakao i kako je po procjeni vještaka oko 650 hiljada KM uzeto na većim cijenama.

“Dakle 650 hiljada plus 250 hiljada, dakle 800, 900 hiljada je na vrijednost od dva miliona maraka isisano, uzeto, to znači da je to 54 godine nečijeg rada danonoćnog, a radni vijek je 40 godina. Prosječni radnik 54 godine mora da radi za ono što jedan direktor, jednog preduzeća uzme u toku jedne godine na radovima koji nisu urađeni”, tvrdi Stanivuković ističući kako se posebna bizarnost ogleda u tome da je bivši direktor banjalučkog Vodovoda platio 16 vrata, iako je danas ugrađeno samo 11.

“Ovaj telefon je gospodin, pogledajte, obični plastični koji maksimalno može da košta 200 maraka, ovo je 750 maraka plaćeno našim parama, građana koji plaćaju vodu, građana koji plaćaju usluge Vodovoda, pogledajte kako ovo izgleda i ovakvih telefona je naručeno 50 komada, 37.000 maraka je dato na ove telefone, neko je na ovome uzeo četiri godine nečijeg rada”, rekao je Stanivuković pitajući da li je to normalno i pokazujući točkiće koji navodno koštaju osam maraka, a plaćeni su po dvije hiljade maraka.

Fotelje su, tvrdi Stanivuković, plaćane i po tri hiljade maraka, iako je, kaže, njihova realna vrijednost oko 500 KM.

Pravo je vrijeme, rekao je Stanivuković da insitucije reaguju, nazivajući sve “popovićizmom”, novim pravcem koji, tvrdi, ide toliko daleko da se plaćaju radovi koji nigdje i ne postoje.

Prozvani bivši direktor “Vodovoda” Zoran Popović na Stanivukovićeve optužbe rekao je kako za sve postoji dokumentacija koja može da potvrdi da ništa nije rađeno mimo zakona.

“Objavljena je javna nabavka, na koji su se prijavili ljudi koji su to radili i sve je urađeno u skladu sa zakonom. Ni na koji način nije prekršen Zakon o javnim nabavkama”, rekao je Popović za Nezavisne novine navodeći kako postoji dokumentacija koja pokazuje koliko je sve koštalo.

Kako kaže, postoji projektna dokumentacija koja pokazuje koliko je sve koštalo. Tvrdi i kako je Stanivuković sve izmislio, jer je “Vodovod”, “pod njegovom vlasti i s njegovim ljudima doveden pred bankrot”. Popović kaže i kako je u vrijeme dok je on bio direktor, preduzeće poslovalo u plusu, smanjilo broj zaposlenih, povećalo prihode i smanjilo rashode.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!