Startni blokovi u sarajevskom olimpijskom bazenu u podrumu, rad neupitan 

Vijesti 18. aug 202215:56 > 19:59 0 komentara
N1

Azur Kuduzović generalni sekretar Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine u intervjuu za N1 kazao je su oni nabavili 24 startna bloka koja su trebala biti instalirana na sarajevskom olimpijskom bazenu Otoka do čega do danas nije došlo.

“Lana Pudar je sva ova takmičenja i jučer startala na tom startnom bloku. Apsolutno isti startni blok koji se koristi u Rimu na Evropskom prvenstvu stoji u podrumu i čeka nečiju dobru volju da bude instalirana na Olimpijskom bazenu u Sarajevu”, kazao je Kuduzović za N1.

Dobra volja koju Kuduzović spominje se prema riječima Avdije Hasanovića, generalnog direktora Olimpijskog bazena Otoka u Sarajevu čeka od projektanta koju on ne želi dati.

“Projektant nas drži u šahu, on smatra da su trenutni startni blokovi dobri”, pojasnio je Hasanović za N1.

Također, Hasanović postavlja pitanje zašto su se nabavljali startni blokovi bez usaglašavanja sa Olimpijskim bazenom i zašto se ne prezentiraju dokumenti o tome kako je došlo do ove nabavke.

Hasanović za N1 kaže da nije tema startni blokovi u podrumima koji bi, prema njegovim riječima, jedino bili korisni eventualno dobiju organizaciju nekog međunarodnog takmičenja, već se mora govorit kako su troškovi rada ovog objekta sve veći.

“Troškovi su porasli sa 700 hiljada na milion i sto hiljada. Desila se korona, Ukrajina, inflacija ali mi nismo dizali cijene”, naveo je Hasanović.

Na kraju, Hasanović kaže da rad bazena zbog svega njje doveden u pitanje jer vjeruje da će osnivač Grad Sarajevo i kantonalna vlast učiniti sve kako bi funcionisanje ovog sportskog objekta bilo neprekidno na zadovoljstvo sportista ali i građana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!