State Department o dolasku Gabriela Escobara u BiH

Vijesti 02. nov 202119:10 > 19:11 2 komentara
Gabriel Escobar
Gabriel Escobar (N1)

Trenutno nemamo nikakve planove putovanja za objavu, kazali su za N1 iz Službe za odnose sa javnošću State Departmenta u vezi sa navodima kako će specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabriel Escobar posjetiti Bosnu i Hercegovinu.

Pojedini mediji objavili su informaciju kako Escobar iduće sedmice dolazi u BiH. Međutim, iz State Departmenta nisu mogli potvrditi ovu informaciju.

“Trenutno nemamo nikakve planove putovanja za objavu”, kazali su za N1 iz Službe za odnose sa javnošću State Departmenta.

Podsjećamo, Gabriel Escobar je prošle sedmice svjedočio u američkom Kongresu gdje je posebno kritikovao člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika za kojeg je kazao da ima “opasnu retoriku”.

“Radimo sa Evropskom unijom kako bi omogućili euroatlantsku integraciju Bosne i Hercegovine. Zato su potrebne reforme, posebno izborna i ekonomska reforma. Mi ovdje, kao i Ured visokog predstavnika i EUFOR, smo odlučni u namjeri da osiguramo svjetliju budućnost BiH, a ne da se vraćamo unazad. Dodikovi istupi su opasni, pogotov jer potkopavaju Dejtonski mirovni sporazum”, poručio je Escobar u Kongresu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare