“Šteta koja se ne pamti u posljednjih stotinu godina”

Vijesti 06. nov 202121:44 0 komentara
N1

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović izjavio je da se šteta, koju je u nevremenu pretprjela ova lokalna zajednica, ne pamti u posljednjih sto godina.

O ukupnoj šteti za sada nije mogao da govori, ali je istakao da vanredno stanje neće biti ukinuto, jer su najavljene dalje padavine.

“Juče smo imali evakucaiju stanovnika u Kijevu, među njima je bilo i malo dijete. Nemamo vode. Vodosnabdijevanje ćemo vršiti cisteranama”, rekao je Gagović na konferenciji za novinare poslije sastanka sa premijerom Radovanom Viškovićem.

On je istakao da je nekoliko poljoprivrednih proizvođača pretrpjelo je štetu od više desetina hiljada maraka, a oštećena je i putna infrastruktura.

Nevrijeme je zahvatilo juče u prijepodnevnim časovima i za pola sata se, kako je rekao Gagović, ništa nije moglo kontrolisati i da je voda ušla u stotinu objekata.

Gagović je naveo da su sa premijerom imali konstruktivan sastanak, kojeg je upoznao sa stradalom putnom ifrastruturom. On je istakao da su Civilna zaštita, žandarmerija, policija, ronilački klub “Volf” bili na terenu, te je zahvalio svima.

Istakao je i odgovornost građana, kao i malih hidrocentrala koje su napravile ogromne štete.

“Ako se ovo ponovi, ovo se mora rješavati”, rekao je Gagović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!