Šteta: Ne brinu me laži, rekonstrukcija pruge biće završena u roku

Vijesti 14. apr 202212:05 > 16:54 1 komentar
Adnan Šteta
N1/F.Z

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo imao je danas vanredno obraćanje za javnost. Teme su bile rekonstrukcija tramvajske pruge i nabavku novih trolejbusa.

Medijima se obratio, kako kaže, zbog mnogih neistina u posljednje vrijeme od opozicionih stranaka u Vladi i njihovih medija.

“Nisam se oglašavao na način da svaki dan demantujemo one koji iznose laži. Samo djelima govorimo i to se vidi u gradu. Popravljamo grad i državu u pripremamo bolji život novim generacijama. Znam da je politika prljava stvar. Došla je nova generacija političara kojane bježi od odgovornosti i radi nešto što ovi nisu uradili 30 godina” – kaže na početku obraćanja Šteta.

N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.

Javna gradska vozila, tramvaji, trolejbusi, rekontraukcija pruge, trolejbueska mreža za Vogošću, tramvaj do Hrasnice. Ovo su planovi ministarstva koje vodi Adnan Šteta.

“Nakon 60 godina krećemo u rekonstrukciju pruge koja zadnjih 20 godina nije bila uslovna. To je trenutno najkompleksniji infrastrukturni projekat u BiH. kada smo krenuli u to, svjesni smo bili potencijalnih problema. Mogli smo da šutimo i povučemo se, ili da hrabro uđemo u projekte. Tender je završen u maju prošle godine, ugovor potpisan u junu sa kineskom kompanijom i u augustu počeli radovi. Rok je 720 dana ili 24 mjeseca od početka radova za rekonstrukciju pruge, njene prve faze” – dodao je Šteta.

Na pitanje da li će dati ostavku ako se rokovi ne ispoštuju, odgovorio je sa “da”.

Kaže da mu je jasno da se sve osporava. Sve je politika. Dodao je da će pruga od Ilidže do Čengić vile biti završena u roku.

“Brige za prugu nema. Biće završena kako je planirano. Pojavljuju se informacije kako smo kupili trojlebuse. Mi smo kupili prvi put nakon 40 godina nova vozila. Imaju EU certifikat i EU norme, najsavremenija vozila u ovom dijelu Evrope. Ovo nije kupio SDP, ni Adnan, ni Vlada, već građani. Mi upravljamo njihovim novcem. 35 novih trolejbusa imamo i nadamo se da ćemo produžiti do Vogošće. Elektroprivreda je prijetila da će ugasiti struju zbog duga Grasa. Mi to nećemo dozvoliti. Pokušavaju kroz razne opstrukcije. Građani imaju u novembru priliku da ocjene naš rad. Mi radimo djelima i ne bojimo se” – zaključio je Šteta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare