Šteta: Trolejbus se vraća u Vogošću nakon 30 godina

Vijesti 07. jul 202212:07 > 12:08
Podijeli:
Izvor: Facebook

Rekonstrukcija trolejbuske kontaktne mreže je jedan od kapitalnih projekata Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, a sutra se za ovaj projekt raspisuje javni poziv za dostavljanje ponuda.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta iskazao je zadovoljstvo zbog raspisivanja javnog poziva, koji je jedan od prvih koraka ka realizaciji proširenja trolejbuske mreže, nakon višedecenijskog čekanja.

“Prije rata Vogošća je bila spojena sa centrom Sarajeva trolejbuskom mrežom. Naša odluka je bila da uradimo sve što je u našoj moći da ponovo omogućimo povezanost, ne razmišljajući o razlozima, zašto to nije urađeno svih ovih godina. Naši ciljevi su usmjereni ka interesima građana i upravo zbog toga imamo veliki broj završenih i pokrenutih projekata koji će promijeniti standard života i ostaviti trajne vrijednosti svima nama. Jedan od njih je i ovaj, zbog kojeg sam izuzetno zadovoljan što se trolejbus vraća u Vogošću nakon 30 godina”,  kazao je ministar Šteta.

Javni poziv za dostavljanje ponuda će se odvijati u skladu sa uputstvima Evropske investicijske banke.

“Proširenjem trolejbuske kontaktne mreže do Vogošće i isporukom novih trolejbusa, dobit ćemo potpuno novu sliku Sarajeva, kvalitetniju i sigurniju uslugu za naše građane i potpuno drugačiji javni prijevoz”,  dodao je Šteta.

Za rekonstrukciju trolejbuske kontaktne mreže u dužini od 8,6 kilometara sredstva su obezbijeđena putem zajma kod Evropske investicionejske banke, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar