Stevandić i Ujedinjena Srpska očekivano podržali Dodika i SNSD

Vijesti 22. nov 202214:38 0 komentara
N1

Podrška Ujedinjene Srpske novoj Vladi Republike Srpske nije bila upitna. Rekao je ovo nakon konsultacija sa Miloradom Dodikom predsjednik US Nenad Stevandić. 

“Donijeli smo saglasnost da Radovan Višković bude mandatar, kako je to i saopštio predsjednik Republike Srpske. Tu neće biti problema. Potvrdili smo opredjeljenje da podržimo listu SNSD-a za delegate u Dom naroda Bosne i Hercegovine”, rekao je Stevandić.

Iako je istakao da je stranka dala povjerenje Nataliji Trivić za obavljanje ministarske funkcije, resor će, kaže, usaglašavati na pregovorima sa mandatarom.

Prema ranijim najavama Milorada Dodika, nova Vlada Republike Srpske biće oročena na dvije godine. Lider Ujedinjene Srpske kaže kako te uslove može da diktira SNSD, kao stranka sa 29 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Niko od nas nije osvojio toliko glasova koliko Dodik i Željka”, zaključio je Stevandić koji je istakao i da će Ujedinjena Srpska u novoj Vladi imati jedno ministarstvo, s ozbirom na to da je dobila funkciju predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!