Stigle prve količine ruske vakcine “Sputnik V” (FOTO)

Vijesti 01. feb 202116:15 0 komentara
N1

Prva količina ruske vakcine "Sputnik V" protiv koronavirusa stigla je sinoć na aerodrom u Sarajevu. Vakcine su namijenjene za entitet Republika Srpska.

Kako je za N1 potvrdio portparol Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, radi se o interventnom uvozu za Republiku Srpsku.

N1

“Prvi kontigent nalazi se na aerodromu, riječ je o ruskoj vakcini Sputnik. Smještena je pod temperaturnim režimom u komori i čeka se da se provede carinski postupak. Još uvijek čekamo rješenje koje treba da se dostavi od Ministarstva zdravlja RS s obzirom da je riječ o interventnom uvozu i za takav uvoz je neophodno rješenje od resornog ministarstva zdravlja”, kazao je Kovačević za N1.

Vakcine će, kako saznajemo, biti upućene u Agenciju za lijekove BiH radi provjera i procedura. Kako nam je rečeno, ne radi se o velikim količinama.

N1

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prije nekoliko dana kazao je kako će u Republiku Srpsku stići oko 100.000 vakcina iz Rusije, te da bi proces vakcinacije protiv Covida-19 trebao započeti u februaru.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!