Strani državljani pokušali ući u BiH s falsificiranim PCR testovima na COVID-19

Vijesti 04. feb 202116:43 0 komentara
N1

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 2. februara 2021. godine, u dva odvojena slučaja otkrili su tri falsificirana PCR testa na COVID-19 prilikom graničnih provjera državljanina Republike Turske te državljanina Savezne Republike Njemačke i državljanina Republike Srbije.

Kontrolirani su na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “falsificiranje isprave”, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Službenici JGP Bijeljina, 4. februara, lišili su slobode S.T. (1961.), državljanina Sjeverne Makedonije. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela “teška krađa”. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Rača i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Prethodno, 2. februara 2021, službenici ove jedinice su, također, na ulasku u našu zemlju na prijelazu Rača, lišili slobode V.M. (1993.). Provjerama je utvrđeno da je za ovim bh. državljaninom Policijska uprava Zvornik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela “osiguranička prevara”. Predat je službenicima MUP-a RS.

Službenici JGP Orašje, 1. februara 2021, lišili su slobode E.O. (1989.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnih djela “nasilničko ponašanje”, “teška tjelesna ozljeda” i “protupravno lišenje slobode”. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Sudske policije Odžak.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!