Stranka za Bosnu i Hercegovinu predstavila nove članove

Vijesti 02. sep 202114:43 1 komentar
Fena

Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) predstavila je danas nove članove koji su pristupili toj političkoj partiji, a ranije su bili članovi različitih stranaka.

Vršilac dužnosti predsjednika SBiH Semir Efendić zaželio je dobrodošlicu novim članovima te istaknuo da će svi oni nastaviti raditi u svojim lokalnim zajednicama do kraja mandata, sad u okviru Stranke za BiH i po tome, kako je kazao, biti prepoznatljivi.

“Treba da napravimo dobru i jaku reprezentaciju, bez obzira u kojem je klubu neko bio ranije. Ono što će nas razdvajati od drugih i što bi nas trebalo činiti alternativom, i poziciji i opoziciji, svakako će biti programi. Mi ćemo te programe, od našeg kongresa koji je planiran za 9. oktobar ove godine pa do izborne platforme koju ćemo ponuditi naredne godine, nastojati prezentirati svim građanima BiH”, kazao je na konferenciji za novinare Efendić.

Nastojat će da se ti programi, kako je kazao, dotaknu problema u svim oblasti života (privredi, zdravstvu, infrastrukturi, kulturu, sportu…), bitnim za sve građane.

Stranci za Bosnu i Hercegovinu pristupili su Admela Hodžić (Skupština Kantona Sarajevo), Bego Gljiva (Općinsko vijeće Vogošća), Salko Japalak (Općinsko vijeće Hadžići) te Jasmin Smječanin, Elvis Hodžić i Adnan Šabanović (Općinsko vijeće Novi Grad).

Kao osnovne razloge za pristupanja toj stranci među ostalim su naveli zalaganje za, kako su kazali, zaštitu države Bosne i Hercegovine u njenim međunarodno priznatim granicama, promociju države na međunarodnom planu. Smatraju da ta politička partija ima dovoljno snage, pameti i stručnih kadrova da može djelovati i na jačanju države i njenog ekonomskog razvoja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare