Stromquist, Vlaić i Alihodžić gosti Novog dana

Vijesti 02. dec 202216:22 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

03.12. obilježava se kao Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Cilj obilježavanja je promocija prava osoba sa invaliditetom u svim sferama društva i razvoja, te jačanje svijesti o položaju osoba sa invaliditetom u svim aspektima političkog, socijalnog, ekonomskog i kulturnog života. Naši gosti, mlade osobe sa invaliditetom, korisnici projekta “Želim biti dio društva”, koje će govoriti o tome kako mogu i trebaju biti ravnopravni članovi društva.

Utakmica između Njemačke i Kostarike koja se odigrala u četvrtak na Svjetskom prvenstvu u Kataru bila je historijska iz jednog posebnog razloga. Naime, prvi put u historiji svjetskih prvenstava, sve tri sutkinje bile su – žene. Naša gošća danas Ivana Vlaić – UEFA kontrolorka suđenja, bivša FIFA sutkinja.

U okviru Novog dana obilježavamo jedan od najvećih švedskih blagdana – Svetu Luciju. Članovi Kungsholmens gimnazijskog hora iz Stockholma i ambasadorica Švedske u BiH NJ.E. Johanna Strömquist, približiće nam dio švedske kulture i blagdanskih običaja koji su povezani sa Svetom Lucijom.

O grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru, o 16 najboljih fudbalskih reprezentacija svijeta, te općenito o Svjetskom fudbalskom prvenstvu razgovaramo sa Harisom Alihodžićem – pomoćnim trenerom Željezničara.

Najbolji srednjoškolci koji su pohađali edukacije “Job Lab – Vještine za budućnost”, organizovane u brojnim gradovima u BiH od strane Telemach fondacije u saradnji sa Inkubatorom društvenih inovacija “Munja”, danas su naši gosti. Govore o vještinama, znanju koje su stekli u okviru ovih radionica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!